Museerne på Skovsgaard

Læs mere om Skovsgaards museer her på siden.


Se hvornår museerne har åbent her 
 

Tyendemuseet på Skovsgaard

Kælderen og første sal på Skovsgaard er indrettet et museum for tyendet. Man kan kalde det et omvendt herregårdsmuseum, fordi publikum for en gangs skyld får set hvordan tilværelsen var for tjenestefolkene, som boede i små værelser nede i kælderetagen, mens herskabet havde to etager med over 20 rum til disposition.

Under rundgangen går man på førstesalen gennem godsejerens arbejdsværelse og fruens parfumerede soveværelse. Herfra går det ned ad trappen til kælderen, hvor man møder tjenestepigerne i færd med at gøre deres daglige dont i køkkenerne, og man ser mange rum til brænde og madvarer, og kan til sidst kigge ind i det mørke og noget uhumske udendørs lokum. 
► Til toppen

 Vognmuseet på Skovsgaard

Vognmuseet er indrettet i den gamle hestestald. Her står omkring 25 arbejds- og herskabsvogne i naturlige omgivelser: Brudekareten er forspændt en oldenborger i en gade i Rudkøbing i år 1900, med husfacader, brolægning, skilte og gadelamper; bagervognen står på en gårdsplads foran et lille bindingsværkshus, og kanerne i et vinterlandskab.

Der findes flere andre vogntyper og kaner, og desuden en samling af den sidste private ejer Frk. Ellen Fugledes legetøj.
► Til toppen

 

 

Skovbrugsmuseet på Skovsgaard 

Skovbrugsmuseet beskriver udviklingen i skovbruget set med langelandske øjne, fra omkring 1900 og frem til 1980-erne. Langeland har gennem tiderne haft godt skovbrug og megen skov har været ejet af herregårdene,­ ikke mindst grevskabet Langeland. I dag er Statsskovvæsenet øens store skovejer, og der plantes ny skov.
 
Skovbrugsmuseet viser udviklingen fra den tid, hvor folkene gik i skoven året rundt og hvor fældeøkse, skovvippe ­donkraft ­ samt skovslæde og hest var de vigtigste redskaber, og frem til nutiden, hvor skoventreprenører erstatter skovarbejdere.
 

► Til toppen

 

 

Traktor og Maskinsamlingen på Skovsgaard.

Foreningen Langelands Traktor- og Maskinsamling udstiller traktorer og landbrugsmaskiner som repræsentere en svunden tid i landbrugets udvikling. De udstillede genstande er mindst 35 år gamle og har alle kørt i Danmarks fra ny eller er brugt importeret før 1980.

Der er i forbindelse med udstillingen etableret værksted hvor medlemmerne arbejder med reparation og istandsættelse af de gamle maskiner.

 

    


Kom og se skovtrolden på Skovsgaard

Kontakt Skovsgaard

Vil du vide mere om aktiviteter og arrangementer på Skovsgaard Gods? Kontakt naturvejleder på Skovsgaard Gods:

Marianne Krag PetersenMarianne Krag Petersen
Skovsgaards Mølle
Påøvej 1
5900 Rudkøbing.
62 57 26 66,
fax 62 59 26 60
mkp@dn.dk