Allindelille FredskovDet er en lille fin skov, der åbner sig for skovgæsten, der besøger Allindelille. Skoven kan med rette bære betegnelsen naturperle
Bjørnemosen ved Bundsbæk MølleBjørnemosen ligger øst for Dejbjerg Plantage og op til Bundsbæk Naturpark ved Bundsbæk Mølle ca. 6 km. nord for Skjern.
Døndalen på BornholmDøndalen ligger på Bornholm, få kilometer nord for Gudhjem. Dalen er en af de mange sprækkedale i den bornholmske granit.
Gadevang MoseEn mindre tørvegravsmose i udkanten af Gadevang ved Hillerød. Danmarks Naturfond fik arealet af ejeren af Teglgården i 1969.
Gryet på BornholmGryet ligger ca. 4 km vest for Nexø på Bornholm. Det er et fantastisk sted med 67 bautasten og et af de bedste steder på Bornholm at se bautasten.
Elbækengen ved KøgeElbækengen ligger ved Tryggevælde Å, få kilometer syd for Køge og lige efter Valløby. Engen er et ekstremrigkær og hører til ådalens mest frodige enge med mange sjældne blomster.
Skovsgaard GodsDanmarks Naturfond overtog i 1979 Skovsgaard Gods som gave fra afdøde frøken Ellen Fuglede
Rubjerg KnudeRubjerg Knude ligger ved Vesterhavet, få kilometer vest for Hjørring. Her opleves naturkræfternes voldsomme spil.
Højris Mølle i HimmerlandGemt i Sønderup Ådal i Himmerland ligger Naturfondens største naturejendom efter Skovsgård. I ådalen finder du et af de klassiske, jyske egekrat.
Jordløse BakkerJordløse Bakker ligger på Fyn ca. 10 km nordvest for Faaborg. Arealet er på 26 ha overdrev samt 36 ha skov.
Langå EgeskovLangå Egeskov ligger 12 km sydvest for Randers umiddelbart øst for Langå jernbanestation.
Longelse BondegårdsskovPå Langeland ligger en lille perle af en skov, Longelse Bondegårdsskov, der kan spores helt tilbage til 1682.
SyvstjernenSyvstjernen er Danmarks Naturfonds mindste og mest særegne naturområde.
Munks BankeLidt udenfor Vordingborg - klemt inde mellem landevejen til Kalvehale og motorvej E47 - ligger i et storbakket landskab en lille lund på toppen af en bakke.
MaglebjergMaglebjerg ligger nord for Stenlille, på kanten af Store Åmose. Herfra er der udsigt over store marker og mosearealer, der i jæger- og bronzealderen var et fantastisk rigt område
Vrøgrum KærVrøgum Kær ligger ca. 6 km nordvest for Oksbøl. Danmarks Naturfond ejer 13,5 ha af det fredede område, der i alt er på 35 ha. Kæret er et af de meget få ekstremrigkær i Vestjylland.