Allindelille Fredskov Det er en lille fin skov, der åbner sig for skovgæsten, der besøger Allindelille. Skoven kan med rette bære betegnelsen naturperle
Bjørnemosen ved Bundsbæk Mølle Bjørnemosen ligger øst for Dejbjerg Plantage og op til Bundsbæk Naturpark ved Bundsbæk Mølle ca. 6 km. nord for Skjern.
Døndalen på Bornholm Døndalen ligger på Bornholm, få kilometer nord for Gudhjem. Dalen er en af de mange sprækkedale i den bornholmske granit.
Gadevang Mose En mindre tørvegravsmose i udkanten af Gadevang ved Hillerød. Danmarks Naturfond fik arealet af ejeren af Teglgården i 1969.
Gryet på Bornholm Gryet ligger ca. 4 km vest for Nexø på Bornholm. Det er et fantastisk sted med 67 bautasten og et af de bedste steder på Bornholm at se bautasten.
Elbækengen ved Køge Elbækengen ligger ved Tryggevælde Å, få kilometer syd for Køge og lige efter Valløby. Engen er et ekstremrigkær og hører til ådalens mest frodige enge med mange sjældne blomster.
Skovsgaard Gods Danmarks Naturfond overtog i 1979 Skovsgaard Gods som gave fra afdøde frøken Ellen Fuglede
Rubjerg Knude Rubjerg Knude ligger ved Vesterhavet, få kilometer vest for Hjørring. Her opleves naturkræfternes voldsomme spil.
Højris Mølle i Himmerland Gemt i Sønderup Ådal i Himmerland ligger Naturfondens største naturejendom efter Skovsgård. I ådalen finder du et af de klassiske, jyske egekrat.
Jordløse Bakker Jordløse Bakker ligger på Fyn ca. 10 km nordvest for Faaborg. Arealet er på 26 ha overdrev samt 36 ha skov.
Langå Egeskov Langå Egeskov ligger 12 km sydvest for Randers umiddelbart øst for Langå jernbanestation.
Longelse Bondegårdsskov På Langeland ligger en lille perle af en skov, Longelse Bondegårdsskov, der kan spores helt tilbage til 1682.
Syvstjernen Syvstjernen er Danmarks Naturfonds mindste og mest særegne naturområde.
Munks Banke Lidt udenfor Vordingborg - klemt inde mellem landevejen til Kalvehale og motorvej E47 - ligger i et storbakket landskab en lille lund på toppen af en bakke.
Maglebjerg Maglebjerg ligger nord for Stenlille, på kanten af Store Åmose. Herfra er der udsigt over store marker og mosearealer, der i jæger- og bronzealderen var et fantastisk rigt område
Vrøgum Kær Vrøgum Kær ligger ca. 6 km nordvest for Oksbøl. Danmarks Naturfond ejer 13,5 ha af det fredede område, der i alt er på 35 ha. Kæret er et af de meget få ekstremrigkær i Vestjylland.